SGP-Jongeren steunen ‘Ouddorp bouwt voor jong en oud’

22 december 2007

De initiatiefgroep “Ouddorp bouwt voor jong en oud” is in het leven geroepen tijdens de informatieavond over de Gronden van Breen op 17 oktober 2007. De initiatiefgroep wil graag de stem van de zwijgende meerderheid laten horen en op een positieve manier de gemeente Goedereede en de woningbouwvereniging Beter Wonen steunen in hun plannen voor nieuwbouw.

Vooral in Ouddorp is een grote vraag naar (betaalbare) koopwoningen en huurwoningen. Naar starterwoningen is de vraag het grootst. Veel jongeren, maar ook andere woningzoekenden in Ouddorp, worden bijna genoodzaakt zich elders te vestigen. Als deze trend zich door zal gaan zetten zal Ouddorp vergrijzen. Vergrijzing heeft grote gevolgen voor het sociale en economische leven en zal iedere Ouddorper aan gaan. In dit geval gaat de uitdrukking ‘de jeugd heeft de toekomst’ zeker op!

Op dit moment staat voornamelijk het project “Gronden van Breen” in de spotlights. Het is een schitterend plan en het wachten is op groen licht van Provinciale Staten. “Ouddorp bouwt voor jong en oud” richt zich echter niet alleen op dit project. Andere projecten zijn evengoed erg belangrijk voor de inwoners van de gemeente Goedereede. Daarom wil de initiatiefgroep ook andere nieuwbouwprojecten in de gemeente onder de aandacht brengen en van harte ondersteunen.

Tot nu toe hebben bijna 1500 mensen hun steun gegeven door zijn of haar handtekening te zetten. Elke handtekening die gezet wordt is een positieve ondersteuning voor de huidige plannen en een duidelijke JA voor nieuwbouw. De initiatiefgroep hoopt hiermee de Provinciale Staten duidelijk te kunnen maken dat het noodzakelijk is om te gaan bouwen. Ook de SGP-Jongeren dragen deze plannen een warm hart toe. Wel willen zij benadrukken dat bij de realisatie van het project rekening moet worden gehouden met de omwonenden. Zo’n mooi project moet voor alle inwoners van Ouddorp naar tevredenheid ingevuld worden.