Poolse delegatie bezoekt Goedereede…

4 augustus 2008

De gemeente Goedereede heeft een stedenband met de Poolse gemeente Ladek Zdrój. De brandweer van Goeree-Overflakkee legde in 1998 de eerste contacten. Zij boden destijds hulp tijdens overstromingen in Polen. Op 8 mei 2001 tekenden de burgemeesters van Ladek Zdrój en Goedereede een overeenkomst voor onbepaalde tijd om de samenwerking vast te leggen. In mei 2007 richtte de raad van de gemeente Goedereede zelfs een comité op om de stedenband te verbreden en te verdiepen.

Ladek Ieder jaar organiseert één van de twee gemeenten een uitwisselingsbezoek. Deze zomer is onze gemeente aan de beurt: Deze maand bezoekt een Pools gezelschap de gemeente. In de periode 11 tot en met 16 augustus verwelkomt onze gemeente een delegatie van de gemeente Ladek Zdrój. De burgemeester, de secretaris en de raadsvoorzitter van de Poolse gemeente, maar ook de directeur van de VVV, een groep Jeugdbrandweerlieden en een aantal mensen van de beroepsbrandweer zijn op de Kop van Goeree te gast.

Het stedenbandcomité Ladek, dat bestaat uit burgemeester Van de Velde-de Wilde, gemeentesecretaris Van Steeg, Jan Kees van der Klooster, Henk van Oostenbrugge, Henk van der Meer en Harry Scholtens bereidde dit bezoek voor en stelde een uitgebreid programma samen. Het gezelschap bezoekt ondermeer de Ouddorpse reddingbrigade en de brandweerkazerne van Ouddorp. Er staan ook bezoeken gepland aan Delta Expo, visafslag in Stellendam en de Rotterdamse havens. Het bezoek van de groep uit Ladek wordt afgesloten met een diner.

Bron: Gemeente Goedereede