SGP-jongeren starten met barbeque

5 september 2008

Op vrijdagavond 5 september hebben de SGP-jongeren het vergaderseizoen met een barbecue weer hervat. In de schuur van voorzitter Huibert Slingerland waren de tafels beladen met salades, sauzen en stokbrood, terwijl voor de schuur onder het zeil van enkele marktkramen de barbecue rookte. De vele regen die er viel, mocht de pret niet drukken.

BBQ SGP-jongeren Niet alleen de leden waren uitgenodigd. Om meer leden te werven waren ook alle kerkelijke verenigingen van de drie kernen Ouddorp, Goedereede en Stellendam aangeschreven. Dat resulteerde in een flink aantal nieuwe gezichten. Ook enkele raadsleden en wethouder Admiraal waren aanwezig, met als doel om fractie en jongeren dichter bij elkaar te brengen. Na het eten volgde een politieke quiz. Bij elke vraag kon gekozen worden uit vier antwoorden. Achter elk antwoord stond een cijfer. Als alle tien de vragen goed beantwoord waren, ontstond er een mobiel nummer. De eerste die met dit nummer contact had, was de winnaar! Vanaf deze plaats een pluimpje voor onze fractievoorzitter: hij won de eerste boekenbon. Dat betekent dat hij uitstekend op de hoogte is van de huidige politiek!

G.A. Koese