Verzilvering van de vergrijzing

17 november 2008

Vergrijzing, een last of een zegen? Op woensdagavond 26 november 2008 houdt het verenigingsloket van de gemeente Goedereede samen met de Stichting PJ PARTNERS een thema-avond over de rol van senioren in de samenleving onder de naam ‘Verzilvering van de vergrijzing’. De thema-avond begint om 19.00 uur in het Haegse Huus, Haagsestraat 4a in Stellendam.

Wethouder Peter Feller van de gemeente Goedereede opent de avond. Truus Boerma, adviseur en trainer van PJ PARTNERS, zal een workshop verzorgen. Tijdens de workshop kan de zaal meepraten over de problemen en kansen die er zijn dankzij de groeiende groep senioren in de samenleving.

De avond is bedoeld voor:

  • Vrijwilligersorganisaties, bestuursleden en actief kader
  • Instellingen en organisaties die met vrijwilligers werken
  • Beleidsmedewerkers, raadsleden en bestuurders bij gemeenten
  • Belangstellenden

De aandacht voor de rol van senioren in de samenleving groeit nog steeds. De gemeente Goedereede hoort enerzijds de negatieve kant: vergrijzing is een probleem en een bedreiging. Maar zij hoort ook de positieve kant: senioren leveren een actieve bijdrage aan de samenleving.

De samenleving zal steeds meer een beroep doen op vrijwillige inzet, juist ook van senioren. Gelukkig is er een groot potentieel bij de senioren die dit ook kunnen en willen, mits zij op de juiste wijze worden aangesproken en geïnspireerd. Mensen werven voor een kant-en-klare vacature is soms lastig. Maar mensen werven op hun eigen competenties en wensen kan de organisatie onverwachte, nieuwe mogelijkheden opleveren. Iedereen kan zich aanmelden voor de thema-avond door een e-mail te sturen naar aanmelding@pjpartners.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en functie. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar verenigingsloket@goedereede.nl. U kunt ook bellen met Reinder de Jong van de gemeente Goedereede: (0187) 497103.

bron: Gemeente Goedereede