Plan gronden Breen krijgt officiële naam: ‘Welgelegen’

24 maart 2010

Regelmatig hebben de raadsfracties aangedrongen om een goede naam te verzinnen voor de werknaam: ‘Gronden van Breen’. Wethouder Admiraal deed de suggestie om hiervoor een prijsvraag uit te schrijven en met resultaat want bijna 100 namen werden ingediend. Op 24 maart werd de naam officieel onthuld door de voorzitter van de woningbouwvereniging ‘Beter Wonen’ de heer P. Braber en wethouder A. Admiraal van de gemeente Goedereede. Samen zal dit gebied: ‘Welgelegen’ ontwikkeld worden met karakteristieke Ouddorpse woningen. Helaas constateerde wethouder Admiraal dat er wederom bezwaren waren ingediend die zelfs een opschortende werking hebben ivm de voorlopige voorziening die is aangevraagd.

Op zijn laatste werkdag als wethouder van Goedereede onthulde Admiraal de naam voor dit gebied. Ook de indieners van deze naam waren aanwezig. De prijswinnaars kregen ieder een cheque van 100 euro uitgereikt. De winnaars waren: Vincent Breen, Krijn Tanis, René Mijnders, de familie Hoek, Rianne Klepper en Evelien v.d. Bok-Kievit. In het plan Welgelegen zal in drie fases gebouwd worden en zal uiteindelijk voorzien worden in een divers woningaanbod: starterswoningen, senioren/zorgwoningen, eengezinswoningen, en twee onder één kap woningen. Na de onthulling was er een samenzijn met de aanwezigen in de ‘Dorpstienden’. In zijn toespraak prees wethouder de Stichting Houd Ouddorp Mooi, die verder verzet tegen de plannen heeft gestaakt.