SGP stelt F.J. Tollenaar kandidaat voor wethouder

5 maart 2010

In een bijeenkomst met de nieuwe raad van Goedereede heeft de SGP de heer F.J. (Frans) Tollenaar kandidaat gesteld voor een wethouderspost in Goedereede. De heer Tollenaar heeft bestuurlijke ervaring als wethouder. Van 1998 tot 2006 heeft de heer Tollenaar diverse portefeuilles gehad in de gemeente Borsele o.a. economische zaken, havenbedrijf Zeeland Seaports, energie en milieu. In de bijeenkomst van donderdag 4 maart j.l. is de afgelopen raadsperiode geëvalueerd en zijn er afspraken gemaakt om te komen tot een raadsprogramma. Ook de procedure om te komen tot een nieuw college is afgestemd met de beoogde nieuwe raad. In eerste instantie zullen de twee grootste partijen in Goedereede: SGP en VGB overleg voeren.

François Jacobus Tollenaar is 55 jaar, lid van de Gereformeerde Gemeente en woont in het Zeeuwse Nieuwdorp. Hij heeft diverse functies gehad o.a.: commerciële functies in bouw- en houthandelsbedrijven, financieel beleid Rijkswaterstaat Middelburg en Dordrecht, hoofd financieel beleid Rijkswaterstaat Delft, hoofd financiën en automatisering havenbedrijf Deka Rhenus AG Vlissingen, financieel beleid gemeente Arnemuiden en financieel controller gemeente Middelburg. Opleidingen volgde hij o.a. aan de HBO Hogeschool West-Brabant te Breda (Heao economisch/juridisch), Hogere Bestuursdienstopleiding algemeen/juridisch en de Bestuursacademie Zuid-Nederland te Tilburg. Hij heeft momenteel een eigen adviesbureau en is eigenaar van Green Energy Technology B.V. Ook geeft hij fractieondersteuning bij de Provinciale Staten van de SGP in Zeeland.

Daarnaast vervuld hij diverse nevenactiviteiten en is: lid Raad van Advies landelijke SGP, voorzitter kiesvereniging SGP Nieuwdorp, penningmeester bestuur SGP overheidspersonen Zeeland en lid stuurgroep Kernenprogramma MKB Zeeland.

bron: SGP-fractie Goedereede