Bouwvergunning verleend voor Welgelegen in Ouddorp

30 juni 2010

Onlangs legde de gemeente Goedereede het bestemmingsplan Welgelegen Ouddorp ter inzage. Tegen het plan dienden enkele omwonenden beroep in. De Raad van State verleende de gemeente desondanks de mogelijkheid om met de uitvoering van het bouwplan te starten. De gemeente Goedereede verstrekte daarom de bouwvergunning voor de eerste fase van het project.

De Raad van State besloot dat de gemeente niet hoeft te wachten tot de ingediende beroepen zijn behandeld. Op 29 juni verleende de gemeente Goedereede daarom de bouwvergunning voor de start van de eerste fase van het bouwplan. Welgelegen ligt tussen de Havenweg, de Waterweg, de Bosweg en het Smalle Einde in Ouddorp. Het plan voorziet in 113 koop- en huurwoningen. Het gaat hierbij om starterswoningen, rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Het bouwrijp maken van de locatie is begin oktober 2010 klaar. Hoewel er nog het nodige moet gebeuren, hopen de gemeente en de woningbouwvereniging zo snel mogelijk daarna te kunnen starten met de bouw van de eerste fase.