Drs. B. Marinussen wordt nieuwe gemeentesecretaris

9 mei 2012

De naam van de beoogd gemeentesecretaris van de nieuw te vormen gemeente Goeree-Overflakkee is bekend. Het is de 55–jarige drs. Boudewijn Marinussen. Op 1 mei hebben de colleges van B&W van de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee hiertoe besloten. Marinussen zal zich vanaf 1 augustus a.s. als projectleider/beoogd gemeentesecretaris gaan inzetten voor de opbouw van de nieuwe eilandgemeente. Op 1 januari 2013 zal hij als gemeentesecretaris/algemeen directeur de ambtelijke organisatie van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee leiden.

Na een uitgebreide selectieprocedure is Marinussen als enige kandidaat voor deze functie overgebleven. De in Berkel en Rodenrijs woonachtige Marinussen werkt momenteel als programmamanager Stadshavens voor de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Hij heeft daarvoor als gemeentesecretaris in drie gemeenten, te weten Koudekerk aan den Rijn, Valburg en Berkel en Rodenrijs, een herindeling voorbereid. Vóór zijn huidige functie werkte hij als gemeentesecretaris in Schiedam.

Boudewijn Marinussen studeerde bestuurskunde aan de Open Universiteit te Heerlen. Hij is afgestudeerd op een vergelijkend onderzoek tussen fusies in het bedrijfsleven en de herindeling van gemeenten.