Logo voor nieuwe gemeente bekend

19 juli 2012

In april 2012 is de aanbestedingsprocedure gestart voor het ontwerp van een huisstijl voor de gemeente Goeree-Overflakkee. Na een uitgebreide selectieprocedure en een digitale enquête is nu bekend welk ontwerp is uitgekozen en daarmee welk bureau de huisstijl gaat doorontwikkelen.

Inwoners en medewerkers konden via een online enquête reageren op drie geselecteerde ontwerpen. In totaal zijn er 1689 geldige stemmen (extern en intern) uitgebracht. Om misbruik te voorkomen zijn per IP-adres slechts twee stemmen op eenzelfde ontwerp toegestaan.

De meeste stemmen (55,5%) zijn uitgebracht op ontwerp C. Dit schetsontwerp is ingediend door Dedato Europe B.V. uit Amsterdam. Naast het logo zal Dedato ook de huisstijl van de gemeente Goeree-Overflakkee ontwerpen. De huisstijl is bepalend voor de uitstraling en wordt op verschillende huisstijldragers toegepast, zoals op briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen en de website.

Van schets naar definitief ontwerp
Naast het uitbrengen van een stem was het voor inwoners mogelijk te reageren op de ontwerpen. Op dit moment werkt Dedato aan een definitief ontwerp voor het logo, waarbij zij onder meer gebruikmaken van deze reacties. Naar verwachting is het definitieve logo half augustus gereed.

bron: www.dirksland.nl