Nieuwe waterwagen voor brandweer Goeree-Overflakkee

28 september 2012

Op woensdag 26 september werd de nieuwe waterwagen voor de brandweer op Goeree-Overflakkee officieel overhandigd. Aanleiding voor de aanschaf zijn de diverse branden die er zijn geweest in gebieden waar niet direct water voor handen was. De gemeenten op Goeree-Overflakkee hebben daarom gezamenlijk besloten om deze tankwagen aan te schaffen. Daarnaast zijn er voor de tankautospuiten ook nog eens 12 kleine waterpompen aangeschaft.

De tankwagen heeft een inhoud van ca 24.000 liter en wordt opgeroepen op het moment dat er middelbrand wordt gemeld. De standplaats wordt Sommelsdijk, maar in de zomerperiode zal de wagen in Goedereede worden gestald. De chauffeurs worden speciaal opgeleid om met deze wagen te rijden. Naast deze aanschaf zijn er ook afspraken gemaakt met o.a. brandweer Schouwen-Duiveland, die zo nodig ook inzetbaar zijn bij calamiteiten.  Daarnaast kan hij ook rijdend spuiten en bij bijvoorbeeld natuurbranden stroken nat maken. De nieuwe tankauto is voor een groot gedeelte in eigen beheer (veiligheidsregio) ontwikkeld.

Het was een mooi moment om hierbij aanwezig te zijn. Zoon Arnoud mocht in het bijzijn van de burgemeesters van Goedereede en Dirksland de eerste officiële handeling doen door het waterkanon in werking te stellen! Zijn dag kon niet meer stuk!