Prinsjesdagbode voor leerlingen op Goeree-Overflakkee

18 september 2012

De SGP op Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat ook jongeren betrokken worden bij de politiek. Vorige week kregen zo’n 500 basisschoolleerlingen op Goeree-Overflakkee van de groepen 7 en 8 de speciale Prinsjesdagbode uitgereikt. In een mini gastles op de Groen van Prinstererschool in Middelharnis maakte de eilandelijke SGP-lijsttrekker Kees van Dam het belang van de politiek duidelijk. ‘Elke seconde wordt de schuld van Nederland 900 euro meer’ en dat betekent dat er bezuinigd moet worden en er keuzes moeten worden gemaakt.

Op de Groen van Prinstererschool in Middelharnis namen de leerlingen met veel enthousiasme de Prinsjesdagbode in ontvangst. In deze lesbrief staan opdrachten en informatie over de verkiezingen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de begroting van 2013. Uiteraard zijn er opdrachten rondom Prinsjesdag, de troonrede en de algemene beschouwingen. De Prinsjesdagbode is een initiatief van het Reformatorisch Dagblad. ‘Het educatief gehalte van deze bode is groot en past dan ook volledig in de visie van de SGP op Goeree-Overflakkee om jongeren al vroeg te betrekken bij de politiek’, aldus de heer P.C. Grinwis, voorzitter van de commissie Publiciteit SGP Goeree-Overflakkee.

Laptop
De heer van Dam vertelde aan de leerlingen waarom er in november weer verkiezingen worden gehouden. Ook bij die gemeenteraadsverkiezingen is het van belang welke partijen er meedoen en wie er gekozen wordt. Naast de bode ontvingen de kinderen een papieren laptop met daarop de speerpunten van de SGP.