Nieuw afval-inzamelcontract voor Goeree-Overflakkee

20 oktober 2012

Na een aanbestedingsprocedure is de opdracht voor de verwerking en inzameling van huishoudelijkafval op Goeree-Overflakkee gegund aan Van Gansewinkel Milieuservices Overheidsdiensten B.V. uit Ridderkerk. Dinsdagmiddag 16 oktober 2012 werd de overeenkomst officieel ondertekend door de heer drs. S. Stoop als voorzitter van het dagelijks bestuur van het ISGO en de heer H.H.A.M. Baardemans, directeur van Van Gansewinkel. 

Van Gansewinkel is geen nieuwe partij op Goeree-Overflakkee. Voor de komende vijf jaar zetten zij hun werkzaamheden voort op Goeree-Overflakkee. De heer Stoop blikt in zijn toespraak terug op de eilandelijke samenwerking op het gebied van reiniging.

In 1980 werd door de vier gemeenten de eerste overeenkomst opgesteld voor het verwerken van afval. Aan deze samenwerking komt door de samenvoeging van de vier gemeenten een eind. Servaas Stoop: “We kunnen terugkijken op een prettige en functionele samenwerking tussen de vier gemeenten. Namens het bestuur wil ik allen die hier in de afgelopen jaren aan hebben bijgedragen bedanken voor de bereikte resultaten. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe overeenkomst met de firma Van Gansewinkel, de vorming van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee en het Klanten Contact Centrum bijdragen aan een nog betere service voor de inwoners”.