SGP-jongeren benoemen speerpunten

31 oktober 2012

De SGP-jongeren op Goeree-Overflakkee hebben in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen tien speerpunten opgesteld. Op dinsdag 30 oktober is dit programma aangeboden aan de lijsttrekkers van de SGP op Goeree-Overflakkee.

Niet alleen het programma van de SGP noemt het. Ook de jongeren van de SGP vragen nadrukkelijk aandacht voor de basisvoorzieningen in de kernen.  ‘Een goed woon- en leefklimaat wordt mede bepaald door de aanwezigheid van voorzieningen’, aldus het programma. SGP-jongeren Flakkee en Goedereede hebben dit samen opgesteld. Op dinsdag 30 oktober is het speerpuntenprogramma door lijsttrekker Kees van Dam in ontvangst genomen. Namens het eilandelijke bestuur van de SGP zijn de jongeren hartelijk bedankt. ‘Houd ons maar scherp’, aldus de debatleider van deze avond, bestuurslid K.J. Nipius.

‘Ook betaalbare starterswoningen zijn belangrijk. Alle jongeren moeten op het eiland kunnen blijven wonen’, aldus Wilco Tanis, voorzitter van de SGP-jongeren te Goedereede. ‘Dit speerpunten-programma is echt van alle SGP-jongeren van Goeree-Overflakkee’, voegde hij eraan toe.

Speerpunten SGP-jongeren:

  • Voldoende betaalbare starterwoningen voor jongeren
  • Kwalitatief goed onderwijs is de basis voor de jeugd
  • Degelijk en betrouwbaar bestuur noodzakelijk in moeilijke tijden
  • De werkgelegenheid op ons eiland moet behouden blijven
  • Geen stimulans voor massatoerisme naar ons eiland
  • Natuurontwikkeling prima, maar niet ten koste van landbouw
  • De bereikbaarheid  van ons eiland moet  worden gewaarborgd
  • Behoud van identiteit van Goeree-Overflakkee
  • Behoud van basisvoorzieningen in de kernen
  • Hulpdiensten moeten altijd op tijd aanwezig kunnen zijn