Lezing van Bart Jan Spruyt bij SGPJ Flakkee

13 november 2012

MIDDELHARNIS – Op D.V. 30 november organiseert SGP-jongeren Flakkee een lezing over de Franse politiek filosoof Alexis de Tocqueville (1805-1859). Spreker is dr. Bart Jan Spruyt. De lezing wordt gehouden in de Rehobôthkerk van de Hersteld Hervormde Kerk te Sommelsdijk.

De Tocqueville is met name bekend door zijn boek ‘Over de democratie in Amerika’. Hierin beschrijft hij het wezen van de moderne democratie. Onze voorzitter Marco in’t Veld heeft ter voorbereiding en verduidelijking een inleiding op het leven en werk van Alexis de Tocqueville geschreven: Over ware vrijheid en democratie.

De spreker dr. Bart Jan Spruyt is leraar geschiedenis en maatschappijleer op het Wartburg College te Rotterdam. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Edmund Burke Stichting, als bestuurslid bij het Christelijk Conservatief Beraad en als columnist voor Elsevier en Binnenlands Bestuur.

De lezing begint om 19:45u, daarvoor staat er al koffie. Aan het eind van de avond hopen onze bestuursleden Marco van der Bok en Freek Houweling na jaren actieve inzet voor het bestuur afscheid te nemen. We willen hen publiekelijk bedanken. Het adres van de Rehobôthkerk is Olympiaweg 44 te Sommelsdijk. Van harte welkom!

Zie ook: www.sgpjflakkee.nl