Ruime winst voor SGP boven verwachting

22 november 2012

De ruime winst van de SGP op Goeree-Overflakkee is „zonder meer boven verwachting”, aldus fractievoorzitter Van Dam uit Middelharnis in een reactie naar het Reformatorisch Dagblad. Op basis van prognoses rekende de Staatkundig Gereformeerde Partij op het Zuid-Hollandse eiland op zes of zeven zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag.

In de vier gemeenten die nu zijn samengegaan in de gemeente Goeree-Overflakkee is de SGP van oudsher vertegenwoordigd in de raad. „Je kunt dan de stemmen optellen die tijdens de vorige verkiezingen in die gemeenten zijn uitgebracht en zo een inschatting maken.” Maar de verwachtingen op basis van dat rekensommetje lagen „beduidend lager” dan het aantal zetels dat de SGP uiteindelijk op het eiland kreeg. „Dat was niet van tevoren te berekenen.”

Lees het hele artikel op: www.refdag.nl