SGP bezoekt VVV in Ouddorp

3 november 2012

Op vrijdag 2 november bracht de SGP een werkbezoek aan de VVV in Ouddorp. De SGP-delegatie bestaande uit kandidaat-raadsleden en bestuursleden van de SGP Goedereede werden bijgepraat over de ontwikkelingen bij recreatie en toerisme. In het verkiezingsprogramma onderstreept de SGP nadrukkelijk het belang van kwaliteitsverbetering van de huidige voorzieningen. Ketenaanpak tussen recreatie, landbouw, visserij, Midden- en KleinBedrijf en de lokale cultuur moet worden gestimuleerd en uitgebreid.

Identiteit
Deze doelstellingen waren ook te horen bij het bezoek aan de VVV in Ouddorp. Verder dient er inzet te zijn als het gaat om educatie. ‘Een elkweervoorziening zou dit in kunnen vullen’, aldus mevr. v.d. Berg, bestuurslid van de VVV in Ouddorp. De promotie van het gebied is in goede handen van de VVV. Zowel vanuit het Zuid-Hollandse als vanuit het Zeeuwse kan men niet om Goeree-Overflakkee heen. ‘Het zou jammer zijn als er geen gebruik wordt gemaakt van de binnen de VVV aanwezige kennis’, als het gaat om het dit jaar gestarte project eilandmarketing. ‘Daarbij moet niet de identiteit van het eiland worden aangepast, want de rust en de ruimte zijn juist de kracht’, aldus directeur Sylvia De Geest. Woorden die de SGP aanspreken.

Kleinschaligheid
De VVV participeert nu als vanzelfsprekend in diverse overlegorganen. De nieuwe gemeente zou er over na kunnen denken wat de rol van de VVV gaat worden. ‘Het zou een opdracht van de gemeente kunnen zijn om de promotie voor Goeree-Overflakkee uit te voeren’, aldus de enthousiaste directeur. ‘Voorzieningen, zoals in het verleden het Rien Poortvliet-museum, zijn van groot belang voor het gehele eiland. We moeten behouden wat we hebben en nieuwe ideeën de kans geven’, aldus een van de aanwezige bestuursleden. Het werkbezoek werd zowel door de SGP als de VVV als positief ervaren. Ook voor de toekomst zal de SGP zich actief opstellen om binding te houden met een economische pijler als recreatie & toerisme. ‘De SGP is wel van mening dat de aard en omvang van de activiteiten op Goeree-Overflakkee moeten passen bij de kleinschaligheid op het eiland. Daarbij dient de zondagsrust in ere te worden gehouden’, aldus Kees van Dam, lijsttrekker SGP Goeree-Overflakkee.

[nggallery id=3]