Corstiaan Kleijwegt waarnemend burgemeester Goeree-Overflakkee

7 december 2012

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 januari 2013 de heer C.A. (Corstiaan) Kleijwegt tot waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee. De heer Kleijwegt is 65 jaar en lid van de PvdA.

De burgemeestersvacature in Goeree-Overflakkee is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee. De commissaris heeft na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad in Goeree-Overflakkee besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. Na een gesprek met de heer Kleijwegt hebben de beoogd fractievoorzitters hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester.

De heer Kleijwegt heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Hij was van 2002 tot 2012 burgemeester van de gemeente Hellevoetsluis en van 1991 tot 2002 burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Daarvoor was de heer Kleijwegt respectievelijk wethouder (1982-1991) en raadslid (1978-1991) van de gemeente Velsen.

De procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester wordt begin 2013 gestart. Op donderdag 24 januari 2013 vindt de profielschetsvergadering plaats. Naar verwachting treedt voor de zomer van 2013 de kroonbenoemde burgemeester aan. De heer Kleijwegt solliciteert niet naar de functie van kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Goeree-Overflakkee.