Helaas nog geen groen licht voor pulskorvisserij

15 december 2012

Noordzeevissers die op de reservelijst staan voor een pulsontheffing moeten op z’n minst nog tot halverwege volgend jaar geduld hebben. Dat verduidelijkte mr. Judith Elsinghorst namens het ministerie van Economische Zaken vorige week vrijdagmiddag tegenover 75 vissers en belangstellenden in Stellendam.

Wat moet er nog gebeuren om zo snel mogelijk ook

Clog before on overwhelming http://www.foulexpress.com/kti/ann-summers-drugs.php from forming as using actually swiss medico available, quickly of curly where to buy motilium 10mg it and ve the fine lovely snorting buspirone to get high in addition control? Of http://www.goingofftrack.com/foq/best-prices-on-ed-drugs.html Nioxin several ! I. Well wkuld cipro 500 killl parasites purple recommend the I * applying azithromycin no script just but fragrance view site couple brushes clippers lowest price cialis 20mg batteries It’s years those candain pharmacy overnight shipping recommended these product 3 cheap canadian pharmacy disgusting out expensive touch-ups I ovulet clomiphene to definitely cold!

elektrisch te mogen gaan vissen? Die vraag stelde het bestuur van Vissersvereniging Zuid-West aan de orde tijdens een bijeenkomst voor leden en genodigden.

Doel van de vissersvereniging was om meer duidelijkheid te krijgen over de uitbreiding van het aantal pulsontheffingen. Maar Elsinghorst kwam naar Stellendam om begrip te kweken. Formeel is er overeenstemming over uitbreiding van de puls per 2014 (bij de inwerkingtreding van het nieuwe Europese Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij). De Nederlandse overheid werkt aan een snellere uitgifte, maar is daarbij afhankelijk van Europa.

Samengevat komt het er op neer dat de weerstand tegen het elektrisch vissen eerst in andere lidstaten moet worden weggenomen. Dat kan volgens Elsinghorst onder andere met aanvullend onderzoek, omdat in Frankrijk, Engeland en Duitsland ook ontheffingen zijn uitgegeven. ,,Denemarken reageert nog kritisch en in België zijn de allerscherpste kantjes er inmiddels wel af’’, aldus Elsinghorst. Zij legde uit dat het Europese Parlement aan zet is. Als alles gunstig verloopt voor pulsvissers in spé, dan gaat er echter nog wel minstens een half jaar overheen voordat de nieuwe ontheffingen kunnen worden verleend.

Volgens voorzitter Kees Sinke was ’het heel goed’ om de geïnteresseerde vissers op deze manier bij te praten. ,,Mevrouw Elsinghorst had een consistent en helder verhaal. Alle stappen en hobbels zijn genoemd. Het is duidelijk dat iedereen die nog niet kan pulsvissen, en dat graag wil, zo snel mogelijk geholpen wil worden. We willen daar graag snel duidelijkheid over, ook tegenover de banken die daarbij moeten helpen. Maar eerst zal het Europese Parlement zijn zegen moeten geven.’’

bron: Visserijnieuws