Starterswoningen voor Molenkade Stellendam

18 december 2012

Op maandag 17 december ondertekenden de gemeente Goedereede en bouwbedrijf De Langen en van den Berg een anterieure overeenkomst. De Langen en Van den Berg gaat de locatie aan de Molenkade 82 opnieuw invullen. Het ontwerpbestemmingsplan zal in januari 2013 in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee ter inzage worden gelegd.

De Langen en Van den Berg ontwikkelt een plan voor de invulling van de Molenkade 82. Dit betreft de garage op de kop van de Molenkade te Stellendam. Er zullen veertien starterswoningen worden gerealiseerd.

De gehele ontwikkeling is meegenomen in een nieuw bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal in januari 2013 in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee gedurende zes weken ter inzage liggen. In deze periode hebben belanghebbenden de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Naar verwachting wordt in mei 2013 het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld.

“De kop van de Molenkade zal een geweldige metamorfose ondergaan nu volgend jaar op de plaats van de garage 14 starterswoningen worden gebouwd. Mijn streven is geweest om dit project voor de gemeentelijke herindeling nog van de grond te trekken. Ik ben blij dat projectontwikkelaar de Langen en van den Berg hier mooie en betaalbare starterswoningen gaat realiseren,” aldus wethouder Frans Tollenaar, die bouwzaken in zijn portefuille heeft.

“We gaan ons best ervoor doen om er voor te zorgen dat het kwaliteitshuizen voor een betaalbare prijs worden. Daar gaan we ons best voor doen. Zodra 60% tot 70% van de huizen verkocht is gaan we starten met bouwen,” aldus Tomas van den Berg van aannemersbedrijf De Langen en van den Berg.

De Langen en Van den Berg wil graag in 2013 starten met de bouw van de veertien starterswoningen.

Meer informatie over het bouwproject is binnenkort te vinden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.