Bedrijventerrein Oostplaat krijgt glasvezelnetwerk

8 februari 2013

Op vrijdag 8 februari was de officiële ondertekening voor het glasvezelnetwerk voor het bedrijventerrein Oostplaat te Middelharnis. Het glasvezelnetwerk betekent dat de ondernemers meer, sneller en stabieler de digitale snelweg op kunnen. Wethouder Tollenaar van economische zaken merkte op dat de overheid in deze economische moeilijke tijd zo creatief mogelijk moet meedenken.

De officiële ondertekening van de contractstukken werd gedaan door o.a. T. van Dieren, voorzitter van de werkgroep Glasnet Oostplaat. De heer van Dieren noemde de ondertekening een historisch moment voor de ondernemersvereniging en voor de gemeente: ‘Het is namelijk de eerste keer dat een ondernemersgroep binnen de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee een officiële aftrap geeft’.

Het netwerk wordt aangelegd in de publieke ruimte. Dat betekent één keer graven en dan is het klaar. Als een klant wil meedoen, kan hij heel snel worden aangesloten. De verwachting is dat er veel voor animo is. Glas transporteert een lichtsignaal en is daardoor supersnel. Volgens Technologen zal er niet snel iets gaan komen wat nog sneller is. Wethouder Tollenaar hoopt op een goede samenwerking tussen ondernemers op het eiland en de ‘grootste’ gemeente van Zuid-Holland.