Buurtpreventieteam voor Ouddorp-zuid van start

11 februari 2013

Op 5 februari jongstleden vond de officiële aftrap plaats van het buurtpreventieteam Ouddorp-Zuid. In sport- en zalencentrum Dorpstienden kwamen het team en de betrokken instanties bijeen. Waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt van de gemeente Goeree-Overflakkee sprak alle aanwezigen toe.

In korte tijd meldden 33 vrijwilligers zich aan voor het buurtpreventieteam van Ouddorp-Zuid. Een maand vóór de officiële start was het team al actief met de buurtpreventie. Het doel van buurtpreventie is dat bewoners, politie en gemeente samen zorgen voor het veilig en leefbaar houden van de wijk. Het voornaamste streven van het team Ouddorp-Zuid is het terugdringen van het aantal woninginbraken.

Zoals bij overige buurtpreventieteams op Goeree-Overflakkee, werkt dit team samen met Politie Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Goeree-Overflakkee. Waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt en wethouder Piet Koningswoud waren aanwezig namens  het gemeentebestuur van de gemeente Goeree-Overflakkee. Na afloop van zijn toespraak reikte waarnemend burgemeester Corstiaan Kleijwegt zaklampen en hesjes uit aan de coördinatoren van het team.

Voor meer informatie over buurtpreventie bij de gemeente Goeree-Overflakkee kunt u contact opnemen met de heer Ton Lokker, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0187.