700 kinderen in actie op Opschoondag Goeree-Overflakkee

27 maart 2013

Op woensdag 13 maart 2013 werd een plaatselijke Opschoondag gehouden. Dertien scholen, met in totaal ongeveer 700 kinderen, verspreid over de gemeente hielpen mee om de gemeente schoner te maken. Medewerkers van de gemeentelijke buitendienst waren op sommige plaatsen aanwezig om de kinderen te begeleiden. Daarnaast had de gemeente handschoenen, veiligheidshesjes, vuilniszakken en opruimknijpers beschikbaar gesteld aan de scholen.

Voorafgaand aan de opschoonactie sprak wethouder Koningswoud de kinderen van twee scholen toe. Eerst was het de beurt aan Chr. basisschool de Bron te Oude Tonge, waar in totaal 100 leerlingen meededen aan de opschoonactie, darna was het de beurt aan Openb. basisschool De Roxenisse te Melissant , waar de leerlingen van groep 1 en 2 meededen aan de opschoonactie. Op School met de Bijbel uit Sommelsdijk deden de de groepen 7/8 en 5 mee aan de opschoonactie.

In totaal hebben de leerlingen ruim 50 vuilniszakken afval opgeruimd.

Deelenemende scholen
O.b.s. de Roxeniss uit Melissant, o.b.s. Stellegors uit Stellendam, SBO De Wegwijzer itu Middelharnis, J.C. van Gentschool uit Sommelsdijk, zml De Ark uit Middelharnis, Bosseschool uit Middelharnis, o.b.s. de Molenvliet uit Stad a/h Haringvliet, School met de Bijbel uit Sommelsdijk, o.b.s. De Pannebakker uit Nieuwe Tonge, Edudelta college uit Middelharnis, Eduldelta college uit Sommelsdijk, c.b.s. de Bron uit Oude Tonger en De Achtsprong uit Achthuizen.

Aanvullende opruimactie vrijwilligers Melissant en Ouddorp
Als aanvulling op de plaatselijke Opschoondag hebben een aantal vrijwilligers op zaterdag 16 maart nog 15 extra vuilniszakken afval opgeruimd in Mellissant en de nabije omgeving. Met deze vuilniszakken komt het totaal opgeruimde afval op ruim 65 zakken.
Ook hebben bewoners van de woningen in de Oudenhil in Ouddorp het initiatief genomen om gezamenlijk de sloot bij de Steenweg en Smalle Einde op te ruimen. Zij hebben hier voornamelijk plastic, blikjes en chipszakken opgeruimd.

bron: www.igo.nl