Koninklijke onderscheiding voor A. Klijn uit Ouddorp

13 april 2013

Op zaterdag 13 april is de heer A. Klijn uit Ouddorp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee Corstiaan Kleijwegt reikte de Koninklijke Onderscheiding uit. De heer Klijn heeft zich langdurig vrijwillig en belangeloos ingezet voor de samenleving. Voor de voormalige fractie van de SGP in Goedereede was de heer Klijn jarenlang steunfractielid en gaf hij zijn inbreng op het gebied van de visserij.

De heer Klijn kreeg de versierselen opgespeld tijdens de jaarlijkse voorjaarsvergadering ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van de Visserijvereniging Zuid-West. De afgelopen vijfentwintig jaar betekende de heer Klijn veel voor de visserij. De heer Klijn was 25 jaar bestuurslid van de Visserijvereniging Zuid-West. In 2005 zijn drie visserijverenigingen uit de gemeente Goedereede gefuseerd tot de Visserijvereniging Zuid-West en vanaf deze datum vervult hij de functie van penningmeester. Ook was de heer Klijn bestuurslid van de Nederlandse Visserbond. In deze hoedanigheid bekleedde hij diverse lokale bestuursfuncties voor de Platvissectie Nederlandse Vissersbond en de Ledenraad Nederlandse Vissersbond.

Sinds 1965 is de heer Klijn lid van de Postduivenvereniging De Trekvogels uit Ouddorp. Gedurende twintig jaar is hij actief als bestuurslid, eerst vijftien jaar als voorzitter en de laatste vijf jaar als penningmeester. Naast deze bestuurlijke functies is de heer Klijn actief op muzikaal vlak. Zo is hij al jaren lid van het Dirkslands mannenkoor, presentator van radioprogramma “U Zij de Glorie” en was hij 18 jaar drummer bij brassband Concordia.