Nieuwe naam voormalig ISGO-gebouw: Bestuurscentrum Het Rondeel

23 april 2013

Dinsdag 16 april 2013 bereikte het presidium overeenstemming over de nieuwe naam voor het voormalig ISGO-gebouw: Bestuurscentrum Het Rondeel. Het presidium is de commissie die de agenda’s voor de vergaderingen van de gemeenteraad voorbereidt.

De straatnamencommissie stelde de nieuwe naam voor het voormalige ISGO-gebouw voor: “Het Rondeel”. Vroeger hoorde een rondeel bij een kasteel. Vanuit het rondeel werd de regio bestuurd. Het rondeel had een ronde voorkant ter bescherming van de dorpskern.

Het presidium voegde “Bestuurscentrum” toe om de functie van het gebouw aan te duiden. In alle raadscommunicatie wordt voortaan gebruik gemaakt van de nieuwe naam “Bestuurscentrum Het Rondeel”. Ook zal de nieuwe naam binnenkort op de bewegwijzering zichtbaar zijn.

Dat er raadsleden zijn die de dichtkunst en voordrachtkunst machtig zijn, bleek tijdens de raadsvergadering op 25 april 2013.

De nieuwe naam voor het ISGO-gebouw had Ron de Rover, fractievoorzitter van de ChristenUnie, geïnspireerd tot het volgende gedicht, dat hij met verve voordroeg tijdens de eerste raadsvergadering in het tot Bestuurscentrum Het Rondeel omgedoopte gebouw:

Het Rondeel:
Het bestuurscentrum van Ons Eiland
Wordt herinnerd als “Het Rondeel”
Hierin huist zowel poëzie als verdediging, vriend, vijand
Het centrum van het bestuur van Ons Eiland
Een deel in Ron en ons gaat sneller kloppen, een vlammetje ontbrandt
Veel kwieker naar de raad op weg, enthousiasme is ons deel
Want het bestuurscentrum van Ons mooie Eiland
Wordt herinnerd als “Het Ron-deel”!