Raad en college bezocht midden Goeree-Overflakkee

18 april 2013

Op 17 april sloot de gemeenteraad de kennismakingstour over het eiland af met een derde rondrit. Deze keer werd het midden van Goeree-Overflakkee bezocht. Met een busrit werden de raadsleden bijgepraat over diverse projecten die er spelen van Stad aan ’t Haringvliet tot Melissant. Stops waren er bij de manege Oostmoer en de jachthaven te Herkingen. Onderweg proefde de delegatie bakkersproducten, gemaakt van graan wat op Goeree-Overflakkee wordt verbouwd. ’s Avonds was er een ontmoeting met de bevolking uit dit gebied.

Diverse ontwikkelingen passeerden de revue. Van de invulling van de Zuidelijke Randweg in Middelharnis tot de windmolens in Battenoord en van bouwontwikkelingen in diverse kernen tot ontsluiting van de diverse kernen. Vol trots vertelde de familie Kieviet over hun manege in Stad aan ’t Haringvliet. De windgroep in oprichting gaf in Brasserie Bolbaken te Herkingen een korte presentatie en deed de ondernemer een oproep om vooral te investeren in die plaats om verpaupering tegen te gaan. De tour kwam door de dorpen: Middelharnis, Stad aan ’t Haringvliet, Nieuwe Tonge, Battenoord, Herkingen, Melissant, Dirksland en Sommelsdijk.

Tijdens het buffet was er een ontmoeting met vertegenwoordigers van de dorpsraden. Zij gaven aan wat de raden doen en waar ze voor staan. Belangrijke informatie voor raadsleden en wethouders, die veelal in hun portefeuille één van de kernen behartigen.

Het avondprogramma stond in het teken van het presenteren van de gemeenteraad en college. Daarnaast waren er diverse gesprekken met burgers en belangengroepen aan de tafels in het Prieel. Aan elke tafel waren 2 raadsleden en een ambtenaar aanwezig. Alle input wordt meegenomen en verwerkt in een verslag. ‘Binnen 4 weken ontvangen de deelnemers een terugkoppeling van hun vragen’, zo verzekerde burgemeester Kleiwegt. SGP-er Peter Grinwis gaf bij de terugkoppeling aan dat hij veel positieve energie heeft ervaren bij burgers en verenigingen om mee te willen denken met de nieuwe gemeente. Hij gaf evenals Ron de Rover, Peter Keuker en Tea Both een terugkoppeling van hetgeen besproken was aan de tafels.

Foto’s: SGPGO en Flakkeenieuws.nl

[nggallery id=8]