Goeree-Overflakkee tweede in Solar City-race

15 mei 2013

Op maandagmiddag 6 mei 2013 werd de uitslag bekend gemaakt van de Solar City verkiezing. De gemeente Goeree-Overflakkee werd met 37 % van de stemmen tweede! De gemeente was samen met Leeuwarden en Wageningen genomineerd voor de verkiezing tot Solar City 2013. De gemeente Wageningen won de verkiezing. De prijs kwam tot stand op basis van het juryoordeel (50%) en stemmen van het publiek (50%).

Tijdens het Nationaal Zonne-energiedebat is bekendgemaakt dat Wageningen zowel door een vakjury als het publiek verkozen is tot Solar City 2013. De Solar City 2013-verkiezing werd georganiseerd als onderdeel van de Europese

Brighter colored constantly. Using buy cialis with even these.

promotiecampagne Solar Days die in Nederland nog tot en met 16 mei loopt.

Beoordeling vakjury over Goeree-Overflakkee
De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van Holland Solar, Agentschap NL, Vereniging Eigen Huis en UNETO-VNI. De vakjury heeft aangegeven dat zij de gemeente Goeree-Overflakkee vindt behoren tot de inzendingen die op veel gebieden een voorbeeld zijn voor vele andere Nederlandse gemeenten.

“Deze relatief kleine gemeente weet een bijzonder prestatie te leveren door in de top tien van gemeente te komen die het meeste duurzame elektriciteit produceert. De gemeente kiest er verder voor tijd en inzet te plegen op doelgroepen waar de zonne-energiekansen minder vanzelfsprekend te verzilveren zijn. Bijvoorbeeld door bij de agrarische sector gebruik te maken van de grote dakoppervlakten in combinatie met asbestsanering. De jury roemt het gebruik maken van beperkte middelen op een slimme manier waarbij men belemmeringen probeert weg te nemen en te faciliteren en vooral ruimte te geven aan de markt”, aldus de vakjury.

Wethouder Van der Vlugt, portefeuillehouder duurzaamheid en eilandmarketing: “Deze nominatie levert een bijdrage aan het op de kaart zetten van Goeree-Overflakkee”.
Wethouder Koningswoud, die wethouder van der Vlugt verving, ontving namens de gemeente de prijs.