Wethouder Tollenaar geeft startsein Waterlessen

3 juni 2013

Vrijdagochtend 31 mei gaf wethouder Frans Tollenaar het startsein voor de Waterlessen “Water Leeft!” bij OBS Het Startblok in Oude-Tonge. Vele basisscholen op Goeree-Overflakkee hebben zich opgegeven voor deze Waterles. Tijdens een ochtend of middag leren de kinderen van groep 7/8 van alles over het leven in

en om de sloot.

Na een korte introductie gaan de leerlingen naar een nabijgelegen sloot en voeren daar allerlei onderzoekjes en proefjes uit. Van pH meten tot het benoemen van allerlei waterdiertjes, zoals bootsmannetjes, poelslakken en bloedzuigers. Rob van der Drift van Stichting Milieu Dichtbij verzorgt de lessen. De Waterlessen worden aangeboden vanuit het Waterplan Goeree-Overflakkee.

Doel is de leerlingen meer bewust te maken van het leven in de sloot en wat dat zegt over de kwaliteit van het water. Ook wordt aandacht geschonken aan hoe belangrijk het is dat we schoon water hebben. Zowel leerlingen, als docenten en ouders zijn enthousiast over de Waterlessen.