Informatiepanelen bij twaalf molens op Goeree-Overflakkee

22 juli 2013

Mensen informeren over de twaalf nog in werking zijnde molens op Goeree-Overflakkee, was de wens van de Molenstichting. In nauwe samenwerking tussen de Molenstichting en de gemeente Goeree-Overflakkee, is begin juli bij iedere molen een informatiepaneel geplaatst. 

De molens zijn beeldbepalend voor menig dorp op Goeree-Overflakkee en speelden in vroeger tijden een belangrijke rol bij de economische ontwikkeling van het eiland. De huidige molenaars houden op vrijwillige basis de molens draaiend. Bij aanwezigheid van de molenaars, is het mogelijk om de molens te bezoeken. Er zijn geen vaste tijden waarop de molenaars aanwezig zijn. Als de molen gesloten is dan is de informatie met technische details en historische achtergrond te vinden op de panelen. De beeldende foto’s maken het verhaal compleet.

Op de panelen staat ook een QR-code die verwijst naar de site van de Molenstichting www.gomolens.nl. Bij de VVV’s in Ouddorp aan Zee en Middelharnis is de Molenroute te koop. Deze route op basis van het fietsroutenetwerk voert u langs alle twaalf de molens van Goeree-Overflakkee.

Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Goeree-Overflakkee en Leader; Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland.