Drukbezochte open dag gemeente Goeree-Overflakkee

16 september 2013

Afgelopen zaterdag 14 september 2013 was het gezellig druk in het gemeentehuis in Middelharnis. Veel belangstellenden bezochten de open dag van de gemeente Goeree-Overflakkee. ‘s Ochtends onthulde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman de gevelbelettering met het logo van de gemeente aan de voorzijde van het gemeentehuis.

Er was veel belangstelling voor de gemeentelijke open dag, die op dezelfde dag als Open Monumentendag was georganiseerd ter versterking van beide evenementen.

Van 9.00 tot 14.00 uur namen veel belangstellenden een kijkje achter de schermen van de organisatie. Een bewegwijzering leidde hen over verschillende afdelingen, waar enthousiaste medewerkers vertelden over hun werkzaamheden. Onder het genot van een kopje koffie of thee met kruukplaetje, volgden de bezoekers diverse presentaties. Ook diverse externe organisaties op het gebied van zorg, milieu, advies, beveiliging en preventie waren present bij de open dag.

Bij de ruimten van het bestuur ontmoetten velen de burgemeester en de wethouders. De gemeenteraad presenteerde een politieke markt waar fractievoorzitters aanwezig waren. Buiten op het voorterrein bij het gemeentehuis kon men kennismaken met werkzaamheden en vervoermiddelen van de gemeentelijke buitendienst en Webego. Ook zwembad ´t Zuiderdiep en Streekarchief Goeree-Overflakkee waren vertegenwoordigd.

Meer dan 100 medewerkers van de gemeente Goeree-Overflakkee gaven deze zaterdag acte de présence op de open dag. In het kader van de huidige bezuinigingen, leverden de medewerkers hun bijdrage op basis van vrijwillige inzet.