SGP Goeree-Overflakkee zorgt voor Prinsjesdagbode op basisscholen

18 september 2013

Op vrijdag 13 september overhandigd SGP-fractievoorzitter Kees van Dam symbolisch de Prinsjesdagbode aan groep 7 en 8 van de Prins Johan Frisoschool in Herkingen. De Prinsjesdagbode werd ook dit jaar weer door de commissie Publiciteit van SGP Goeree-Overflakkee beschikbaar gesteld aan alle basisscholen op het eiland. Diverse scholen maakten gebruik van deze educatieve uitgave verzorgd door het Reformatorisch Dagblad.

n een gastles maakte van Dam duidelijk wat er op Prinsjesdag allemaal gebeurd in Den Haag. Van Gouden Koets tot Troonrede en van Regering tot Staatsschuld. Het kwam allemaal langs in de miniles. Met de staatschuldmeter op het schoolbord konden de basisschoolleerlingen kennis maken met de problematiek. De jongeren waren duidelijk geschrokken van het bericht dat de staatschuld per seconde oploopt met 810 euro en vroegen zich af of zij dat in de toekomst terug moesten betalen. ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de meter de andere kant uitloopt’, was de vraag van één van de leerlingen. De les duurde ca. 30 minuten, Nederland was in die tussentijd 1,5 miljoen euro armer geworden.

De Prinsjesdagbode bevat veel informatie over Kamerleden en Ministers. Op een speelse manier wordt uitgelegd hoe je een begroting maakt. Verder is een interview opgenomen met minister van Dijsselbloem en een oud-inwoner van Goeree-Overflakkee, de heer van Rossum, die van 1967 tot 1986 in de Tweede Kamer zat voor de SGP.

[nggallery id=13]