[Video] Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf bezoekt visafslag Stellendam

20 september 2013

Op vrijdagmorgen 20 september bracht SGP-Kamerlid Dijkgraaf een werkbezoek aan Stellendam. Op de GO 37 maakte hij kennis met de duurzame pulsvisserij. „Vissers snappen dat die aanlandplicht er komt, maar willen ook de ruimte om daar in de praktijk mee om te gaan.”

Nederlandse vissers hebben het niet makkelijk. Ze hebben te maken met veel regels en hoge kosten. Ook de aanlandplicht geeft zorgen. Elbert Dijkgraaf is lid van de Tweede Kamer en pleit voor meer ruimte en minder regels voor de prachtige visserijsector.

Staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) praat volgende week vrijdag in Scheveningen met Noordzeevissers. Op een later tijdstip komt ze ook naar Urk. Dat meldde de Nederlandse Vissersbond donderdag. Dijksma wil zelf met vissers praten over de komende Europese verplichting om alle gevangen vis aan land te brengen.

Begin november gaan jonge vissers zelf naar de Tweede Kamer om met politici te praten.