Brandweerman M.W. Struik ontvangt Koninklijke Onderscheiding

29 november 2013

Op vrijdagavond 29 november is de heer M.W. Struik benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman reikte de Koninklijke Onderscheiding uit. De heer Struik zette zich 28 jaar vrijwillig in als brandweerman.

De heer Struik kreeg de onderscheiding opgespeld tijdens de jaarlijkse korpsavond  in de Schakel in Dirksland. Hij begon in 1984  als brandweerman bij de blusgroep Melissant. Hier volgde hij diverse opleidingen waaronder de opleiding voor brandwacht en brandwacht 1e klas, de module verkenner gevaarlijke stoffen en de opleiding brandweerchauffeur zwaar.

Op 31 december 2012 nam hij ontslag bij de vrijwillige brandweer. Zijn collega’s omschrijven hem als een allround brandweerman en iemand waar je op kunt bouwen. Hij was iemand die altijd klaar stond voor collega’s en burgers en hij was niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken.

De heer Struik maakte zich 28 jaar verdienstelijk voor de burgers van Melissant en in voorkomende gevallen voor het gehele eiland Goeree-Overflakkee en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.