Informatiebijeenkomst voorlopig ontwerp N215 tussen Dirksland en N59

15 november 2013

De provincie Zuid-Holland organiseert op 20 november 2013 samen met gemeente Goeree-Overflakkee en Waterschap Hollandse Delta een informatiebijeenkomst over de uitvoering van het groot onderhoud en de verbetering van de verkeersveiligheid van de N215. Hierbij gaat het om het traject vanaf de watertoren bij Dirksland tot aan de N59. Naast het reguliere asfaltonderhoud worden er twee turborotondes, twee fietstunnels en een ongelijkvloerse kruising aangelegd.

Informatiebijeenkomst
De provincie Zuid-Holland bespreekt met omwonenden en andere belanghebbenden het voorlopig ontwerp. De bijeenkomst is in het recreatiecentrum De Staver, Olympiaweg 32 te Sommelsdijk. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden langskomen. De provincie Zuid-Holland, gemeente Goeree-Overflakkee, Waterschap Hollandse Delta en ingenieursbureau Oranjewoud zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken.

De veranderingen aan N215
Bij de kern Middelharnis wordt tegelijkertijd met het ombouwen van de bestaande enkelstrooksrotonde naar een meerstrooksrotonde (een zogenoemde turborotonde) een fietstunnel aangelegd. Bij Nieuwe-Tonge wordt de Molendijk aan beide zijden afgesloten van de N215 en op dezelfde locatie een fietstunnel ontwikkeld. Het bedrijventerrein De Tram is straks bereikbaar via een nieuwe turborotonde aan de N215. De bestaande kruising Oudelandsedijk/N215 wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising en zo de voornaamste ontsluiting van de kern van Nieuwe-Tonge. De kruising van de N215 bij de Vroonweg krijgt een linksafvak en de bestaande parallelweg  wordt uitgebogen.

Minder aansluitingen op N215
De aansluitingen van de Eerste Groeneweg, de Tweede Groeneweg, de Maaijgroversweg en de Tonisseweg worden opgeheven en aangesloten op de bestaande parallelweg langs de N215.

Het voorlopig ontwerp ligt vanaf 21 november 2013 tot en met 6 december 2013 ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Goeree-Overflakkee te Middelharnis.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van provincie Zuid-Holland: www.zuid-holland.nl/n215.