Officiële start werk- en leerproject allround vakman wegenbouw op Goeree-Overflakkee

2 november 2013

Gemeente Goeree-Overflakkee en Lindeloof B.V. uit Hellevoetsluis hebben de handen in een geslagen en een werk- en leerproject opgezet voor de functie van ‘allround vakman wegenbouw’. Op vrijdag 1 november 2013 startte het project officieel met een leerlingenploeg van zes jongens. 

In aanwezigheid van wethouders Frans Tollenaar (Economie, Onderwijs en Werkgelegenheid), Arend-Jan van der Vlugt (Openbare werken) en Lindeloof directeur Albert Martinus ondertekenden zes leerlingen de arbeidsovereenkomst. Na afloop van het project hebben zij de garantie op een (tijdelijke) baan bij Lindeloof of bij een bedrijf waarmee wordt samengewerkt.

Voor Lindeloof, een weg- en waterbouw bedrijf, speelt het verlies aan vakmanschap en het gebrek aan jongeren die op deze functie instromen een rol bij het ontwikkelen van dit initiatief. Gemeente Goeree-Overflakkee zet zich in om het voor iedereen mogelijk te maken deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Dit project richt zich op jongeren met een WWB-uitkering, een uitkering van het UWV en vroegtijdig schoolverlaters.

Door het project ontstaat een duurzame opbouw van werkgelegenheid en kwalitatief vakmanschap op een manier die ook in andere branches toepasbaar is en bijdraagt aan het ontwikkelen en vergroten van de lokale werkgelegenheid. De theoretische opleiding wordt in een samenwerkingsverband aangeboden door Edudelta (vaardigheden voor vakmanschap) en Zadkine (opleiding Infrastructuur), terwijl praktijkervaring wordt opgedaan bij Lindeloof. Gemeente Goeree-Overflakkee heeft straten aangewezen waar het geleerde in praktijk kan worden gebracht. Het project duurt drie jaar.

tekstbron: www.igo.nl