Extra OV oplaadpunt in Ooltgensplaat

22 januari 2014

Regelmatig ontvangt de SGP fractie van burgers klachten over de geringe aanwezigheid of het niet functioneren van oplaadpunten voor het openbaar vervoer. Op vragen en suggesties van de SGP fractie heeft het college onlangs in een gesprek met Arriva bereikt dat ook in het oostelijk deel van het eiland een oplaadpunt voor de OV chipkaart komt.

In de raadsvergadering van 30 oktober stelde fractiewoordvoerder Verkeer en Vervoer Peter Grinwis, vragen over het ontbreken van een OV oplaadpunt in het oostelijk deel van Goeree-Overflakkee. ‘Als er geen extra punt zou komen, zou mogelijk een verplaatsing van oplaadpunten voor een betere spreiding zorgen over het eiland’, zo stelde hij. Inmiddels is bekend dat deze vraag is opgepakt en heeft geleid tot resultaat.

In een brief aan de gemeenteraad liet het college onlangs weten: ‘Met de provincie en Arriva zijn diverse contacten geweest. Het verheugt ons dan ook om u te kunnen meedelen dat er een extra OV chipkaart oplaadpunt zal komen. Dit heeft Arriva toegezegd. Verplaatsing van een oplaadpunt is niet nodig. Inmiddels zijn er gesprekken gestart tussen Arriva en de ondernemer van de supermarkt Emté te Ooltgensplaat’.