Raad laat zich informeren over nieuwe huisvesting buitendienst

23 april 2014

Tijdens een werkbezoek door de raadsleden op dinsdag 22 april konden zij met eigen ogen zien hoe de verplaatsing van de buitendienst van de gemeente Goeree Overflakkee, afdeling Midden, van de oude locatie aan het Spuiplein te Middelharnis naar de locatie Binnenhof aan het Pascal 40 te Middelharnis, gerealiseerd is.

Op de locatie aan het Spuiplein was al enkele jaren met name het kantoorgebouwtje ver onder de maat en door de verantwoordelijke instanties afgekeurd. Bovendien zal het Spuiplein in de toekomst een andere bestemming krijgen.

Door gebruik te maken van de locatie aan het Binnenhof kan het gebouw aldaar optimaal benut worden. Het werkvoorzieningschap Binnenhof wijzigt van een productiebedrijf naar een
bedrijf dat haar werknemers zoveel mogelijk detacheert richting bedrijfsleven, zorginstellingen en onderwijs. Door deze aanpak kwam een deel van het gebouw leeg te staan.

Een aantal oude niet meer te gebruiken materialen die altijd nog bewaard werden konden tijdens deze verhuissessie gelijk worden opgeruimd. Andere materialen die dagelijks gebruikt worden zijn overzichtelijk in stellingen opgeslagen en via de computer geregistreerd waarbij de voorraad zo laag mogelijk gehouden wordt.

Met de realisatie van deze verhuizing hebben de 60 werknemers van de afdeling Leefbaarheid en Wijk een functionele locatie in gebruik genomen waarmee deze afdeling op de toekomst is voorbereid.

Door Rien van der Boom.