Geen sirenetest op 5 mei ivm Bevrijdingsdag

1 mei 2014

Op de eerste maandag van de maand hoort u normaal gesproken om 12:00 uur de sirene afgaan. De eerstvolgende keer, maandag 5 mei 2014, is het Bevrijdingsdag. Landelijk is afgesproken dat op feestdagen, de dag van dodenherdenking (4 mei) en op Bevrijdingsdag, de sirenetest niet wordt uitgevoerd.

NL-Alert-test
De volgende test is op 2 juni aanstaande. Die dag wordt ook NL-Alert getest. NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. Met NL-Alert kunnen de hulpdiensten mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Heeft u NL-Alert nog niet ingesteld op uw telefoon? Kijk dan HIER of uw mobiel al geschikt is.