Huisartsenpost en Ziekenhuis gaan samenwerken

1 mei 2014

In de raad van donderdag 24 april uitte VKGO hun zorgen over de wijziging van de dienstverlening mbt de huisartenspost op Goeree-Overflakkee. Een maand geleden stelde de SGP vragen over de wijziging in de dienstverlening van Apotheken. Duidelijk is dat door de bezuinigingen in de zorg e.e.a. gaat wijzigen in de dienstverlenging van Apotheken, Huisartsenpost en Spoedeisende hulp. Door te gaan samenwerken hoopt men de dienstverlening te behouden en te verbeteren.

Een eerder bericht (www.igo.nl) gaf aan dat de huisartsenpost (HAP) op Goeree-Overflakkee vanaf medio juni/juli 2014 zou moeten sluiten. De huisartsen en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn echter een intensieve samenwerking aan gegaan. De huisartsenpost is samengevoegd met de spoedeisende hulp. Patiënten die buiten kantooruren de huisarts moeten bezoeken kunnen zich dus ook na juli, na het maken van een telefonische afspraak, melden bij de balie bij de ingang van de SEH.

Samenwerking
De huisartsen en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn deze samenwerking aangegaan om de patiënt zo goed mogelijk van dienst te zijn en hun dienstverlening zo efficiënt mogelijk in te zetten. Is buiten kantooruren een thuisvisite door de huisarts nodig, dan zal deze gewoon plaatsvinden. Mocht blijken dat het gaat om een levensbedreigende situatie dan wordt de ambulance ingeschakeld. Voordeel voor de patiënt is dat er direct contact is met de juiste zorgverlener op het juiste moment.

bron: o.a. www.igo.nl