Open monumenten op Goeree-Overflakkee

6 september 2014

Op zaterdag 13 september 2014 van 11:00 tot 17:00 uur wordt de Open Monumentendag gehouden. Kop van Goeree zal voor de 27ste keer deelnemen aan deze dag, een landelijke manifestatie. Ook dit jaar wordt u weer van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de opengestelde monumenten en musea.

Een greep uit de activiteiten
In Goedereede kunt u ook dit jaar weer komen kijken naar het ringsteken van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging, De gehele dag kan de Goereese Toren beklommen worden en ’s avonds kunt u komen luisteren naar een klassiek concert. Meelopen met een stadswandeling o.l.v. een gids behoort ook tot de mogelijkheden. In Ouddorp is het museum Ouddorps Raad- en Polderhuis te bezoeken en de RTM-remise aan de Punt. Ook zijn alle molens in de regio geopend.

Den Bommel
De Hervormde kerk te Den Bommel wordt op zaterdag 13 september 2014 weer opengesteld voor bezichtiging en een moment van rust en bezinning. Speel jij of speelt u orgel of een ander instrument of zing je graag? Geef het door aan de organisatie. Ze zouden het erg leuk vinden als er muziek klinkt in de kerk. De kerk is open van 10:00 uur tot 14:30 uur.

Ooltgensplaat/Sluishaven
Ook is er de officiële opening van de Galathese Haven. eXperia Events, Paviljoen Sluishaven en Waterpoort Armada presenteren op 13 september 2014 een dag- en avondvullend programma ter gelegenheid van de officiële opening van de Galathese Haven bij paviljoen Sluishaven. De Galathese haven ligt aan de oostkant van Goeree-Overflakkee direct aan het Volkerak.

Op 6 en 13 september 2014 organiseren eXperia Events, S.K.K.G.O. en Paviljoen Sluishaven een culturele fietstocht. Op deze tocht wordt u meegenomen naar het verleden van Ooltgensplaat. Er wordt stil gestaan bij markante plaatsen in Ooltgensplaat en omgeving. De culturele fietstocht begint en eindigt bij Paviljoen Sluishaven, Mariadijk 2, 3257 LK Ooltgensplaat.

Meer informatie is te vinden op: www.openmonumentendag.nl