Overhandiging eerste exemplaar gemeentegids in braille

3 oktober 2014

Sjaan Koese-Westhoeve uit Ouddorp ontving uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman op woensdag 24 september jongstleden de eerste exemplaren van de gemeentegids van Goeree-Overflakkee in braille, grootlettertype en daisy-cd.

In de zomer werd de nieuwe gemeentegids van de gemeente Goeree-Overflakkee huis-aan-huis verspreid op Goeree-Overflakkee. De uitgever van de gids, Akse Media uit Den Helder, bood de mogelijkheid om de gids kosteloos in braille, grootlettertype en daisy-cd te leveren aan belangstellenden. De gemeente benutte deze kans, die bijdraagt aan de optimalisering van de dienstverlening.

Varianten gids slechtzienden
Sjaan Koese-Westhoeve is slechtziend en heeft belangstelling voor een aangepaste gemeentegids in grootlettertype. Op die manier kan zij de voor haar relevante informatie in de gids lezen. De andere exemplaren van de gids, braille en daisy-cd, kreeg zij symbolisch overhandigd.

Bestellen gids
Op de website www.goeree-overflakkee.smartmap.nl/toegankelijk vindt u meer informatie over de varianten van de gemeentegids voor slechtzienden. De gemeentegids is kosteloos te bestellen via de website van gemeente of telefonisch via 14 0187.  Omdat wijzigingen van de informatie steeds digitaal worden bijgehouden, zijn deze gidsen altijd actueel. Dit is ook het geval bij de gewone digitale gemeentegids, die te vinden is via de website van de gemeente, www.goeree-overflakkee.nl.