Provincie stelt 4 ton beschikbaar voor chicoreifabriek Ceres in Ouddorp

27 november 2014

De provincie Zuid-Holland stelt samen met ondernemers meer dan tien miljoen euro beschikbaar voor een aantal historische projecten. Zo gaat er vier ton naar de restauratie van de cichoreifabriek Ceres in Ouddorp. De fabriek werd in 1902 gebouwd en was daarmee de eerste van Goeree-Overflakkee. Wortels van de cichoreiplant werden gebruikt om cichoreikoffie te maken. Het pand aan het Smalle Einde in Ouddorp is nu nog een van de weinige goed bewaarde cichoreifabrieken in Nederland.

60 projecten
Er gaat ook geld naar het toegankelijk maken van de zuidelijke insteekhaven in Dordrecht en is er een ton uitgetrokken voor het realiseren van de nieuwe entree van de molens in Kinderdijk.

De provincie Zuid-Holland startte 2 jaar geleden met een nieuwe aanpak van het erfgoedbeleid. Om met een kleiner budget toch nog het verschil te kunnen maken werden er zeven zogeheten erfgoedlijnen vastgesteld:

– Limes

– Landgoederenzone

– Waterdriehoek

– Oude Hollandse Waterlinie

– Trekvaarten

– Goeree-Overflakkee

– Atlantikwall