Anterieure overeenkomst ondertekend Nieuwe-Oostdijk Goedereede

3 december 2014

Op maandagmiddag 1 december 2014 tekenden wethouder Piet Koningswoud en Dingeman van Es, directeur bij Estate Invest de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van De Nieuwe Oostdijk in Goedereede. Het plan De Nieuwe Oostdijk bestaat uit een ruim opgezette wijk waarin circa 65 kwalitatief hoogwaardige woningen worden gerealiseerd.

Deze woningen zijn ontworpen met een knipoog naar het rijke verleden van Goedereede waarbij de woningen de sfeer van vroegere tijden uitstralen, maar ook het comfort en functionaliteit van hedendaagse woningen bieden.

Vraaggerichte projectontwikkeling
Estate Invest hanteert bij de realisatie van De Nieuwe Oostdijk vraaggerichte projectontwikkeling, dit houdt in dat op basis van de wensen van mogelijke kopers wordt bekeken wat voor soort woningen er worden gerealiseerd. Om optimaal in te kunnen spelen op de vraag heeft de gemeente een flexibel bestemmingsplan opgesteld.

Bestemmingsplanprocedure
De bestemmingsplanprocedure hiervan loopt momenteel. Het bestemmingsplan wordt naar verwachting op 18 december door de gemeenteraad vastgesteld. In de ondertekende anterieure overeenkomst zijn de tussen het college van B&W en Estate Invest gemaakte afspraken omtrent diverse aspecten die te maken hebben met de ontwikkeling van een project vastgelegd zoals bijvoorbeeld financiën, inrichting openbaar gebied en ondergrondse werken.

Verkoop van woningen
De verkoop van de woningen verloopt via Estate Invest. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Estate Invest of telefonisch via (0187-) 480400.

bron: www.igo.nl