Gemeente Goeree-Overflakkee gecertificeerd als erkend leerbedrijf

8 december 2014

De gemeente Goeree-Overflakkee is net als vorig jaar door zowel Fundeon als ECABO gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Het gaat dan met name om de bouw-, intra-, economisch/administratieve, ICT- of veiligheidsberoepen.  Bij een erkend leerbedrijf leren jongeren van een middelbare beroepsopleiding het vak in de praktijk. Als erkend leerbedrijf toont de gemeente een hoge betrokkenheid bij de verschillende branches, laat zij zien dat kwaliteit belangrijk is en dat zij investeert in de toekomst van jongeren.

De beroepspraktijkvorming is een belangrijk onderdeel van een middelbare beroepsopleiding. Leerlingen doen deze beroepspraktijkvorming in de vorm van een leerbaan of stage. Dat mag alleen bij een erkend leerbedrijf.

Voor elk beroep waarvoor een leerbedrijf wil opleiden, is een aparte erkenning nodig. De erkenning van leerbedrijven gebeurt op basis van een erkenningsregeling. Om de erkenning te ontvangen, moet het bedrijf iedere leerling laten begeleiden door een zogenaamde leermeester. Deze leermeester moet het beroep uitvoeren, waarvoor de leerling wordt opgeleid. Daarnaast geeft het leerbedrijf de leerling tijd, ruimte en begeleiding om het vak te leren, naar school te gaan en praktijktoetsen uit te voeren.

De gemeente Goeree-Overflakkee is gecertificeerd door Fundeon en ECABO. Fundeon is het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra. ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen.