Parel van de Delta in Middelharnis wordt gesloopt

10 december 2014

De sloopwerkzaamheden aan de Parel van de Delta in de havenkom van Middelharnis gaan halverwege de week van 8 december van start. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft op dinsdagochtend 9 december ingestemd met de uitgangspunten voor de herontwikkeling van de nieuwe locatie. De locatie wordt herontwikkeld door Estate Invest, die er een appartementencomplex wil realiseren.

De randvoorwaarden voor deze ontwikkeling worden de komende periode verder uitgewerkt. Op basis van die randvoorwaarden wordt het bestemmingsplan gewijzigd. Er wordt ook een anterieure overeenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar opgesteld. In deze overeenkomst worden afspraken vastgelegd over onder andere de financiën, de inrichting openbaar gebied en de ondergrondse werken. De sloopvergunning is ruim twee jaar geleden al afgegeven. Op basis van die vergunning wordt het huidige gebouw gesloopt.