Burgemeester loopt mee met buurtpreventieactie met schoolkinderen

30 januari 2015

De politie organiseert samen met de buurtpreventieteams op Goeree-Overflakkee buurtpreventieavonden waarbij ook schoolkinderen van de groepen 7/8 van de basisschool meelopen. De buurtpreventieavonden zijn een onderdeel van deze actie van de politie om schoolkinderen van de groepen 7/8 van de basisschool in te lichten over veiligheid in het algemeen. Alle kinderen hebben op school een gastles gekregen van de politie over veiligheid. Na deze voorlichting zijn de kinderen (en hun ouders) uitgenodigd om met een buurtpreventieavond van de politie en de buurtpreventieteams mee te lopen. Op woensdagavond 28 januari 2015 liep waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker mee in Den Bommel.

De actie begon omstreeks 18:30 uur en startte in verenigingsgebouw de ‘Bommelstee’. Politieagente mevrouw De Ronde gaf de kinderen voor aanvang van de actie enkele tips en trucs. Zodat de kinderen wisten waar ze tijdens het lopen op moesten letten. Denk hierbij aan openstaande raampjes en niet goed afgesloten tuinpoorten en auto’s.  En hoe ze de inwoners van Den Bommel konden aanspreken op inbraakgevoelige situaties. Bij mensen die niet thuis waren werd een preventiebriefje in de bus gedaan.

De kinderen liepen in groepjes mee met de politie en buurtpreventieleden. De inwoners van Den Bommel reageerden positief. Bij een van de inwoners werden de kinderen zelfs getrakteerd op een snoepje.

Rond de klok van 20:15 uur werd de actie afgerond met een kop koffie en frisdrank voor de jeugd.