Opnieuw is SGP grootste op Goeree-Overflakkee

Opnieuw is SGP grootste op Goeree-Overflakkee

Dankbaar en blij is de SGP op Goeree-Overflakkee over de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. met ruim 26% is de SGP op afstand de grootste partij op Goeree-Overflakkee. De SGP op Goeree-Overflakkee dankt alle kiezers voor dit resultaat.

Op Goeree-Overflakkee is veel gestemd. 55 procent van de stemgerechtigden ging naar de stembus. Toch is dat 6 procent minder dan vier jaar geleden. De SGP heeft in de gemeente Goeree-Overflakkee meer dan een kwart van alle stemmen binnengesleept. Volgens de voorlopige uitslag haalde de partij 26,2 procent van de stemmen, op afstand gevolgd door de andere partijen.

De VVD en de PVV haalden beiden 14 procent van de stemmen, het CDA 11 procent en de ChristenUnie 8 procent. De SP en de PvdA beiden 7 procent, D66 5 procent, 50PLUS 3 procent en GroenLinks en de Partij voor de Dieren beiden 2 procent.

SGP Zuid-Holland boekte eveneens stemmenwinst en zal in de nieuwe periode met 3 zetels in Provinciale Statenvergaderingen aanwezig zijn.