Prijsuitreiking Glas in ’t bakkie

11 april 2015

Naar aanleiding van de campagne ‘Glas in ’t bakkie’ stelde de gemeente Goeree-Overflakkee haar inwoners de vraag: “Wat voor glasscheider ben jij? De drie leukste reacties op deze prijsvraag ontvingen in het gemeentehuis op donderdag 9 april van wethouder Piet Koningswoud een prijzenpakket.

In Nederland wordt jaarlijks 350 miljoen kilo glas ingezameld, dat is bijna 22 kilo per persoon. Toch zit er nog ruim 100 miljoen kilo glas in het restafval. Dit glas wordt verbrand in plaats van dat het opnieuw gebruikt wordt. De landelijke campagne ‘Glas in ’t bakkie’ heeft als doel het scheiden van glazen verpakkingen bij iedereen onder de aandacht te brengen. Glas kan namelijk voor 100% gerecycled worden op een makkelijke manier; glas mag namelijk voortaan met restjes en deksels in de glasbak.

Prijsvraag
Naar aanleiding van de campagne ‘Glas in ’t bakkie’ stelde de gemeente Goeree-Overflakkee haar inwoners de vraag: “Wat voor glasscheider ben jij?” De gemeente beloonde de drie leukste inzendingen met een prijzenpakket. 

Prijsuitreiking
Wethouder Piet Koningswoud, die Milieu in zijn portefeuille heeft, overhandigde aan Angelique Herrebrugh, Elsa Ras en Janette Kleinepier- Grinwis een tas met producten in glas, een Flakkees Pakket met streekprodukten, een Dopper (waterfles) en een bos bloemen. “Door slim om te gaan met (glas)afval zorgen we met elkaar dat grondstoffen weer opnieuw worden gebruikt waardoor de grondstoffen op onze aarde niet uitgeput raken” aldus de wethouder. Hij bedankte de aanwezigen voor hun inbreng en wenste ze veel plezier met hun prijzen.