Strandje in Ooltgensplaat wordt opgeknapt

25 april 2015

Het strandje in Ooltgensplaat wordt opgeknapt. Zo wordt onder andere het grasveld geëgaliseerd, het parkeerterrein wordt opgeknapt, er komt een kindergedeelte  voorzien van zand, er wordt een drijvende steiger geplaatst, er komen picknicktafels, bankjes, een BBQ-plaats en minivoetbaldoeltjes. Kortom het strandje wordt een stuk aantrekkelijker voor de inwoners van Ooltgensplaat, voor toeristen en passerende fietser en wandelaars.

Bij de plannen voor de opknapbeurt van het strandje zijn de Vereniging Dorpsraad Ooltgensplaat, de Stichting BOOG en de Stichting Nieuw Oeltgen en een lokale horecaondernemer betrokken. “De plannen voor het opknappen van het strandje bestonden al wat langer. De plannen worden nu uitgevoerd door financiering vanuit de gemeente, het Integraal Ruimtelijk Programma (IRP) Goeree-Overflakkee en de relatie met Waterpoort. Een mooi resultaat, waarmee we in Ooltgensplaat weer een fijne plek krijgen aan het water waar inwoners, fietsers en wandelaars van het gebied kunnen genieten en kunnen ontspannen”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt enthousiast.

Opgeschoond en opgeknapt
De betrokken partijen in Ooltgensplaat reageren ook enthousiast op de opkapbeurt: “We kunnen binnenkort in Ooltgensplaat het strandseizoen nieuw leven in blazen, met een opgeschoond en opgeknapt strand!”, aldus Hans Bal en Bram den Exter. De werkzaamheden zijn naar verwachting in de derde week van juni afgerond. Er wordt nog een datum geprikt waarop het strandje officieel en feestelijk in gebruik wordt genomen.

 

Integraal Ruimtelijk Programma
Het IRP is een samenwerkingsverband van de gemeente Goeree-Overflakkee en de Provincie Zuid-Holland. De gemeente en de provincie hebben kortgeleden een subsidieverordening vastgesteld, waardoor ze gezamenlijk kunnen investeren in concrete projecten en ontwikkelingen.

 

Waterpoort
In het project Waterpoort werken drie provincies, zes gemeenten, het waterschap en andere partijen rondom het Krammer-Volkerak-Zoommeer samen aan diverse plannen en ontwikkelingen in het gebied. De ontwikkelingen in Ooltgensplaat sluiten daar mooi op aan.