Daan Markwat nieuwe wethouder voor SGP

8 juni 2015

De fractie van de SGP stelt Daan Markwat kandidaat als nieuwe wethouder voor de gemeente Goeree-Overflakkee. Hij wordt daarmee de opvolger van Piet Koningswoud die op 14 april jl. overleed.

Raadslid Daan Markwat is 42 jaar en woont in Dirksland. Hij is al bijna 10 jaar actief in de politiek. In 2006 werd hij raadslid en daarna fractievoorzitter van de SGP in de voormalige gemeente Dirksland en behartigde de portefeuille Grondgebied en Economische Zaken, waaronder ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en milieu. In de huidige gemeente is dat aangevuld met bestuurlijke zaken, openbare orde en veiligheid. Daan Markwat is directeur en mede-eigenaar van IC-Automatisering BV en volgde de studierichting bedrijfskunde aan Wageningen University.

Fractievoorzitter Van Dam geeft aan dat hij blij is dat de vacature op deze wijze kan worden ingevuld. ‘Wellicht heeft een en ander wat meer tijd gevraagd dan verwacht. We hebben dit proces echter zorgvuldig doorlopen waarbij het respect voor Piet Koningswoud, die ons helaas ontvallen is, en zijn portefeuille zwaar meegewogen heeft.’

De installatie zal naar verwachting op D.V. donderdag 9 juli tijdens de raadsvergadering plaatsvinden in het Bestuurscentrum Het Rondeel. De 27-jarige Hendrik Herweijer, werkzaam als jurist directie Bestuursrechtspraak Raad van State, zal Daan Markwat opvolgen in de raad. Hendrik Herweijer was van maart 2010 tot en met december 2012 raadslid in de voormalige gemeente Dirksland