Feestelijke opening strandje Ooltgensplaat op woensdag 24 juni

26 juni 2015

Op woensdagmiddag 24 juni 2015 is het opgeknapte strandje in Ooltgensplaat feestelijk in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door wethouder Arend-Jan van der Vlugt, Harry Scheermeijer, voorzitter van de Dorpsraad Ooltgensplaat en tachtig leerlingen uit de onderbouw van de basisscholen De Hoeksteen en De Regenboog.

Het strandje is grondig aangepakt: het grasveld is hier en daar opgevuld, het parkeerterrein is opgeknapt, er is een kindergedeelte met zand, in het water ligt een drijvende steiger  en er zijn picknicktafels, bankjes, een speciale BBQ-plaats en minivoetbaldoeltjes gerealiseerd.

“Ik ben blij dat we dit resultaat samen met de dorpsraad, Stichting Oeltgen, Stichting Boog en andere betrokken inwoners uit Ooltgensplaat hebben kunnen neerzetten. Het strandje is nu veel aantrekkelijker geworden voor de inwoners van Ooltgensplaat om tijdens een warme zomerdag aan het water te kunnen genieten. Daarnaast is het nu ook voor toeristen en voor passerende fietsers en wandelaars een mooie plek om even te vertoeven”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt enthousiast.

“Eerder hebben ook de strandjes in Den Bommel en Herkingen een opknapbeurt gekregen. Dit allemaal in het kader van het Integraal Ruimtelijk Programma, waarin we als gemeente en provincie de krachten bundelen om het eiland Goeree-Overflakkee een extra impuls te geven. Het doel is het  versterken van de regionale economie en de leefbaarheid. De herinrichting van het strandje in Ooltgensplaat is dan ook mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente en de provincie Zuid-Holland.”

De opening van het strandje in Ooltgensplaat vond onder grote belangstelling van de kinderen, hun ouders en andere geïnteresseerden plaats. Na de openingshandeling konden alle aanwezige kinderen onder begeleiding van de sportcombinatiefunctionarissen van de gemeente, leden van de dorpsraad en vrijwilligers aan verschillende sport- en spelactiviteiten deelnemen.